EKIPI KOMBËTAR: PARIS BORDEAUX LILLE LYON MARSEILLE MONTPELLIER NANCY NANTES NICE RENNES STRASBOURG TOULOUSE TIRANA

EVENTET EPITECH

Nuk është e mundur të jesh një shkollë inovative dhe eksperte në shkencat kompjuterike dhe të japësh mësim në mënyrën "tradicionale". Në Epitech, mësimi është menduar të jetë sa më interesant si në përmbajtje, ashtu dhe në eksperimentet që ai propozon. Më poshtë janë disa shembuj të këtij viti:

Ekspozita “Star Wars – An Art Odysseymi”

L’exposition Star Wars An Art Odysseymi
Epitech Marseille është një partner i ekspozitës "Star Wars - An Odysseymi Art", për të cilën tre studentë krijuan një aplikacion për përfshirjen në botën e kësaj sage.

L’Université de la Terre 2015 (Universiteti i Tokës, 2015)

L’Université de la Terre 2015
Me rastin e 6 vjetorit të Université de la Terre, Emmanuel Carli, Drejtor i Përgjithshëm Epitech, së bashku me studentët e shkollës, u ftuan për të bërë prezantime në konferencën me temë “Faisons changer tous les climats !” (Le të ndryshojë të gjitha klimat!)

Forumi EIP

Les EIP et leur Forum
Zbuloni më shumë rreth projekteve inovative Epitech (EIP), të cilët zgjasin dy vjet për tu kthyer në një projekt të vërtetë sipërmarrës dhe paraqitet për publikun dhe profesionistët në vitin e fundit me rastin e Forumit EIP, ngjarjen vjetore të inovacionit.

DevFest në Epitech Nantes

Le DevFest à Epitech Nantes
4 vjetori i DevFest Nantes, i organizuar në bashkëpunim me Epitech Nantes, mblodhi së bashku jo më pak se 700 pjesëmarrës për të ndarë dhe shkëmbyer ide mbi teknologjinë e lidhur me Webin dhe Cloud.

Samiti i webit 2015

Le Web Summit 2015
Samiti i Webit, mbajtur në Dublin, mblodhi 2,141 start-ups dhe 42.000 profesionistë. Shumë studentë Epitech morrën pjesë dhe prezantuan projektet e tyre, por ishin gjithashtu të pranishëm si të "dërguarit e veçantë" për të marrë një ide për të ardhmen e botës dhe shkencave kompjuterike.

Paris Games Week 2015

La Paris Game Week 2015
Epitech kishte një stendë në javën e lojrave në Paris, panairi më i madh i tregtisë së lojrave video në Francë, ku paraqiti para një publiku shumë të madh disa nga projektet e saj interaktive dhe lojra video të cilat ishin krijuar prapa dyerve të mbyllura të Epitech.

Do the Right Team

Do The Right Team
"Formo ekipin e duhur" janë evente të përqendruara rreth temave të ndryshme, por plotësuese dhe thelbësore (teknike, të biznesit dhe të projektimit) për suksesin e një start-upi. Herën e fundit ky event u organizua në Lyon.

Një mace lëvizëse virtuale

Un holocat qui voyage
Macja e vogël virtuale krijuar në laboratorin e Epitech Paris nga Kevin Lederman, një i diplomuar Epitech në vitin 2007, vazhdon udhëtimet e saj dhe duke u vënë në show-n e Croix-Baragnon dhe në qendrën kulturore Bellegarde në Tuluzë.

Eventet Spot Bouygues

Les événements du Spot Bouygues
Grupi Bouygues ka instaluar një laborator inovativ në Epitech ku organizohen evente të ndryshme të tilla si hackathons ose Tech Discovery Lab, i dedikuar për projekte të reja nga grupi.